Bílé fazole po moravsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 160 g Švestky sušené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 2087.8 mg
  • Vláknina 36395 mg
  • Vitamín A 36395 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Uvaříme je do měkka, skoro do rozvaření.

  • 2

    Zahustíme je jíškou, aby nám vznikla řídká kaše.

  • 3

    Kaši osolíme, přidáme ocet, spařené sušené švestky a necháme asi 10 povařit. Na závěr omastíme máslem.

Komentáře k receptu