Platýz v pikantní rajčatové omáčce
Suroviny
- 90 g Žervé
 - 400 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Platýz - filety
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 0.01 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 1049.8 mg
 - Vláknina 4268.6 mg
 - Vitamín A 4268.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.
 - 
                                2
Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.
 - 
                                3
Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.
 - 
                                4
Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.
 - 
                                5
Podáváme s rýží a avokádovým salátem.