Mexické kebaby
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 180 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Kakao - prášek
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.25 kávová lžička Česnek sušený
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 8 ks Bobkový list
 - 6 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 85.3 mg
 - Draslík 212 mg
 - Vláknina 4400.3 mg
 - Vitamín A 4400.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2847.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
 - 
                                2
Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.
 - 
                                3
Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.
 - 
                                4
Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.