Salsa z barevných fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 653.4 mg
 - Vláknina 12780 mg
 - Vitamín A 12780 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme přes noc do vody, slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 40-45 minut, doměkka.
 - 
                                2
Slijeme, necháme okapat, znovu slijeme a necháme vystydnout.
 - 
                                3
Chilli chipotle a pasillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat a vodu z namáčení si uchováme. Odstraníme stopky a semena, dužinu jemně pokrájíme a smícháme s vodou z namáčení na hladkou pastu.
 - 
                                4
Česnek pražíme několik minut na suché pánvi, až začnou být stroužky zlaté, rozdrtíme a přidáme k fazolím. Cibuli a tomatillos nakrájíme nadrobno a přimícháme k fazolím, přimícháme pastu z chilli, sůl a dobře promícháme.
 - 
                                5
Před podáváním vychladíme.