Salsa z opečených rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 8 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1016.4 mg
  • Vláknina 3998.3 mg
  • Vitamín A 3998.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.

  • 2

    Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.

  • 3

    Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.

  • 4

    Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.

Komentáře k receptu