Kukuřicová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 535 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 308.2 mg
 - Vláknina 4968.3 mg
 - Vitamín A 4968.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky opečeme na sucho na pánvi, dokud nebudou mít puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut, zapařit. Oloupeme, překrojíme a vyndáme semena, jednu odložíme a druhou nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přimícháme nakrájenou papriku, kukuřici a smažíme 5 minut na mírném ohni.
 - 
                                3
Obsah hrnce dáme do mixéru, přilijeme vývar a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce a znovu zahřejeme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Z druhé papriky vyndáme semena a nakrájíme jí na tenké proužky, polovinu přidáme do polévky.
 - 
                                5
Podáváme v nahřátých miskách ozdobené zbylými proužky paprik.