Vejce motuleňos
Suroviny
- 150 g Hrášek
 - 150 g Šunka dušená
 - 225 g Fazole černé
 - 250 g Tortilla
 - 75 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 270.5 mg
 - Draslík 1232.1 mg
 - Vláknina 30258.5 mg
 - Vitamín A 30258.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme přes noc máčet, slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni 40 minut. Vmícháme nasekaný koriandr, sůl, pepř a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Hrášek uvaříme do měkka, slijeme a necháme okapat. Tortilly napaříme nebo nahřejeme.
 - 
                                3
Usmažíme volská oka, uchováme teplá. Do oleje po vejcích přidáme kostičky šunky a hrášek, prohřejeme.
 - 
                                4
Tortilly položíme na nahřáté talíře, na každou dáme lžíci fazolí a vejce, které přelijeme lžící ostré chilli omáčky. Vejce obložíme hráškem se šunkou, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme se salsou.