Kořeněné čipsy z plantainu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 2265.6 mg
  • Vitamín A 2265.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.

  • 3

    Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.

  • 4

    Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.

Komentáře k receptu