Kořeněné čipsy z plantainu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 168.7 mg
 - Vláknina 2265.6 mg
 - Vitamín A 2265.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                3
Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.
 - 
                                4
Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.