Burritos s kuřecím masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 106.8 mg
 - Draslík 827.8 mg
 - Vláknina 19527.8 mg
 - Vitamín A 19527.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mletý hřebíček, oregano a 2 - 3 minuty smažíme. Vmícháme rýži a sekaná rajčata ve vlastní šťávě, dusíme na mírném plameni, až se šťáva vstřebá, odstavíme.
 - 
                                3
Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na talíř a necháme vychladnout. Natrháme na kousky, přidáme k rýži se strouhaným sýrem a pokud chceme, můžeme přidat zakysanou smetanu.
 - 
                                4
Tortilly nahřejeme, osminu náplně položíme doprostřed, obě strany složíme dovnitř. Spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil balíček. Zajistíme párátkem.
 - 
                                5
Naplněná burritos vložíme do mísy, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé v troubě. Před podáváním odstraníme párátka, burritos posypeme čerstvým oreganem.
 - 
                                6