Ceviche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 605.2 mg
 - Vláknina 11548.3 mg
 - Vitamín A 11548.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.
 - 
                                2
Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.
 - 
                                3
Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.
 - 
                                4
Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.