Krevety s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 496.4 mg
 - Vláknina 7433.3 mg
 - Vitamín A 7433.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.
 - 
                                2
Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.
 - 
                                3
Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.