Hřebenatky s česnekem a koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 738.7 mg
 - Vláknina 1614.5 mg
 - Vitamín A 1614.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.
 - 
                                2
Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.
 - 
                                3
Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.
 - 
                                4
Ihned podáváme na nahřátých talířích.