Červený květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 6.4 mg
 - Draslík 993.5 mg
 - Vláknina 13916.5 mg
 - Vitamín A 13916.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 137.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekáme velmi jemně cibuli, vložíme do mísy. Škrabkou oškrábeme tenké proužky limetkové kůry, přidáme k cibuli. Přidáme limetkovou šťávu a směs necháme odležet.
 - 
                                2
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Rajčata vyklopíme z konzervy do pánve a přidáme čili a cukr. Mírně prohřejeme. Přidáme cibuli, sůl a prohřejeme. Třetinu salsy přendáme do servírovací mísy. Na salsu upravíme okapané růžičky květáku a na ně dáme zbývající salsu.
 - 
                                3
Posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme posypané petrželkou.