Empanadas plněné ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 43.9 mg
 - Draslík 383.4 mg
 - Vláknina 7148.3 mg
 - Vitamín A 7148.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli.
 - 
                                2
Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky.