Polévka s chňapalem a pečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 899 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 1011.3 mg
 - Vláknina 4712.5 mg
 - Vitamín A 4712.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut neoloupaný česnek a rajčata, až jsou slupky hnědé. Poté necháme vychladnout rajčata i česnek a oloupeme. Vypečenou šťávu vlijeme do misky a přidáme k ní nakrájenou dužinu rajčat a česneku.
 - 
                                2
Plátky ryby nakrájíme na kostky, vložíme do rybího vývaru a vaříme, dokud není maso průhledné. Poté odstavíme.
 - 
                                3
V dalším hrnci na oleji za stálého míchání restujeme posekanou cibuli. Po pěti minutách vlijeme přecezený vývar (rybí kousky dáme stranou na teplo), přidáme česnek, rajčata i s vypečenou šťávou a polévku vaříme na mírném plameni. Po pěti minutách varu přidáme pokrájené chilli papričky, které jsme zbavili semen.
 - 
                                4
Do talířů rozdělíme rybí maso, zalijeme horkou polévkou a servírujeme s dílkem limetky.