Polévka s vůní Mexika
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 100 g Rýže loupaná
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 40 g Šalotka
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 70 g Paprika zelená
 - 30 g Mouka kukuřičná
 - 20 ml Mléko polotučné
 - 1500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koriandr čerstvý
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1561 kcal
 - Sacharidy 154 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 4956 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 153 g
 - Cholesterol 247.3 mg
 - Draslík 2149 mg
 - Vláknina 18816 mg
 - Vitamín A 18816 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.
 - 
                                3
Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.
 - 
                                5
Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.
 - 
                                6
Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.
 - 
                                7
Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.