Mexická krůtí prsa
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Hrozinky
 - 750 g Krůtí prsa
 - 90 g Mandle
 - 400 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Kmín drcený
 - 3 g Hřebíček
 - 3 g Anýz mletý
 - 5 g Koriandr mletý
 - 20 g Čokoláda na vaření
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 121.9 mg
 - Draslík 1130.2 mg
 - Vláknina 12539.8 mg
 - Vitamín A 12539.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omáčka molé: krátce rozmixujeme rajčata, cibuli, loupané mandle, podle uvážení rozinky, čokoládu, česnek, sezamová semínka, chilli
 - 
                                2
koření, skořici, hřebíček, koriandr, kmín, anýz a odměřené množství vody.
 - 
                                3
Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme naklepané a osolené krůtí maso a asi 5 minut zprudka ze všech stran smažíme.
 - 
                                4
Přidáme omáčku molé a 2 minuty ji za stálého míchání zahříváme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi 40 minut zvolna dusit, až maso změkne. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme.