Kukuřičný mexický koláč s chilli
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 325 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 215 g Fazole červené sterilované
 - 125 g Mouka kukuřičná
 - 125 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 6 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 94.1 mg
 - Draslík 722.9 mg
 - Vláknina 13123.7 mg
 - Vitamín A 13123.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm rozetřený česnek, pokrájené papriky a celer. Smažíme 5 minut, přidáme mleté chilli, kukuřici, pokrájená rajčata, fazole, sůl a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, přidáme koriandr a směs přendáme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Připravíme vrchní vrstvu tak, že smícháme solamyl, pšeničnou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek, přidáme vejce, olej a mléko a vymícháme těsto.
 - 
                                3
Těsto přendáme do zapékací mísy a posypeme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 220 stupňů.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.