Zapečená treska se sýrem a zeleninou
Suroviny
- 240 g Cibule
 - 150 g Cuketa
 - 6 g Máslo čerstvé
 - 150 g Rajčata
 - 80 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Bazalka
 - 40 g Oregano čerstvé
 - 600 g Treska obecná
 - 120 ml Rajčatová šťáva
 - 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 50 ml Víno bílé
 - 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Pernod
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1426 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 111.6 mg
 - Draslík 1154.4 mg
 - Vláknina 4922.5 mg
 - Vitamín A 4922.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut.