Mexické koule
Suroviny
- 50 g Strouhanka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 200 g Rýže Basmati
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1.5 polévková lžíce Thai Kari - ostrá omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 888.3 mg
 - Vláknina 15904 mg
 - Vitamín A 15904 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.
 - 
                                4
Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.
 - 
                                5
Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.
 - 
                                6
Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.