Vepřové ze Šilángu
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
 - 200 g Kompot ananasový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 72.8 mg
 - Draslík 481.2 mg
 - Vláknina 2614.1 mg
 - Vitamín A 2614.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterem.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, papriku a zázvor. Vložíme maso i s marinádou, osolíme a přidáme oloupané, nakrájené rajče a přilijeme ocet. Mírně dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Hotové maso obložíme ananasem.