Jarní závitky s krabím a vepřovým masem a houbami
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 50 g Nudle rýžové
 - 170 g Vepřové maso mleté
 - 55 g Houby Shitake sušené
 - 115 g Krabí maso mražené
 - 1 kávová lžička Omáčka rybí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Máta
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.04 dl Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 45.4 mg
 - Draslík 347.7 mg
 - Vláknina 8560.8 mg
 - Vitamín A 8560.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme nudle a houby. Sušené houby necháme namáčet cca 10 min. v horké vodě, scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Nudle povaříme cca 8 min. ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nastrouhanou mrkev, mleté vepřové maso a 8-10 min. restujeme. Poté stáhneme plamen, přidáme krabí maso, rybí omáčku a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme nudle s houbami a necháme odstát.
 - 
                                3
Každý čtverec těsta nejprve potřeme kukuřičným škrobem, dáme na něj lžičku nádivky, okraje přehneme směrem do středu a srolujeme do válečku. Švy zamázneme také kukuřičným škrobem.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a závitky smažíme cca 6-8 min. Podáváme na talíři obloženém listy salátu, nakrájenou mátou, bazalkou, koriandrovými lístky a okurkou.