Orientální rybí polévka
Suroviny
- 60 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Platýz - filety
 - 850 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sezam - semena
 - 4 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 1377 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 95.2 mg
 - Draslík 689.5 mg
 - Vláknina 8253.3 mg
 - Vitamín A 8253.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                3
Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.
 - 
                                4
Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.