Orientální rybí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 91.5 mg
 - Draslík 432.3 mg
 - Vláknina 3879 mg
 - Vitamín A 3879 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety mečouna nakrájíme na kousky velikosti sousta. Šalvěj na jemno nasekáme. Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, mleté papriky a šalvěje. Mečouna a krevety marinujeme minimálně 30 minut.
 - 
                                2
Na jehly střídavě napichujeme mečouna, krevety, kolečka cibule a bobkový list. Špízy osolíme a zprudka grilujeme ze všech stran. Hotové špízy přelijeme marinádou a ozdobíme petrželkou.