Dušená rýže po indicku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 18 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 174.5 mg
- Vláknina 9605 mg
- Vitamín A 9605 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku bez míchání do zlatova a vybereme na talířek. 
- 
                                2Propláchnutou, oschlou rýži vsypeme do zbylého tuku a mícháme asi 5 minut. Zalijeme vroucí vodou, zamícháme, krátce povaříme, přidáme omyté rozinky a podusíme pod pokličkou. Do hotové rýže zlehka vmícháme okapaný hrášek. 
- 
                                3Rýži podáváme posypanou osmahnutou cibulí a kokosem. Je vhodnou přílohou k pečenému kuřecímu masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        