Dršťková polévka z Turecka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 60 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kg Dršťky syrové
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 314 mg
  • Draslík 236.4 mg
  • Vláknina 12518.5 mg
  • Vitamín A 12518.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).

  • 2

    Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.

  • 4

    Polévku servírujeme s dílky citronu.

Komentáře k receptu