Dršťková polévka z Turecka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 18 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 236.4 mg
- Vláknina 12518.5 mg
- Vitamín A 12518.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního). 
- 
                                2Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme. 
- 
                                3Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem. 
- 
                                4Polévku servírujeme s dílky citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        