Baklava z listového těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 36 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 159.3 mg
- Vláknina 5674 mg
- Vitamín A 5674 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech. 
- 
                                2Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C. 
- 
                                3Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu. 
- 
                                4Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        