Taštičky plněné jidášovým uchem a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1712 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 88.5 mg
 - Draslík 282.2 mg
 - Vláknina 11836 mg
 - Vitamín A 11836 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do zakoupených taštiček Wan-tan připravíme potřebné očištěné a omyté suroviny do náplně, které pokrájíme na drobné kousky: jarní cibulku, bambusové výhonky, čerstvé houby, mleté vepřové maso, na kousky pokrájené krevety, kterým jsme odstranili černé střívko, sůl, sójovou omáčku, olej a nastrouhaný zázvor. Všechno dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce.
 - 
                                2
V jednom hrnci dáme vařit 2 litry vody. V druhém hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar.
 - 
                                3
Koupené těstovinové taštičky Wan-tan postupně rozložíme na vál, ostatní necháme zakryté, aby neosychaly (nejlépe navlhčeným látkovým ubrouskem). Do každé taštičky vložíme lžíci masové náplně, okraje potřeme vodou a protilehlé cípy k sobě přitiskneme, vzniknou trojúhelníčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme je 4-5 minut, pak je sítkem vyjmeme, necháme odkapat a dáme do hluboké mísy. Posypeme je pokrájenou (neosmaženou) jarní cibulkou a zalijeme drůbežím vývarem.
 - 
                                4
Taštičky podáváme horké.