Bambusové košíčky s cuketou a krevetovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Cuketa
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Kaviár
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Krevetová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 109.5 mg
  • Vláknina 587.5 mg
  • Vitamín A 587.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety omyjeme, oloupeme a na širokým nožem nakrájíme tenké plátky (podobně krájíme okurku).

  • 2

    V misce si smícháme krevetovou pastu s nastrouhaným zázvorem a 2 lžícemi smetany. Omyté a osušené lístky petrželky posekáme nadrobno.

  • 3

    Napařovací košíčky z bambusu vyložíme několika lístky koliandru, plátky cukety potřeme krevetovou směsí a poskládáme je na sebe do výšky 5-6 cm a utvořené cuketové hromádky vložíme do košíčku. Ve woku si přivedeme vodu (do výšky 2 cm) k varu, napařovací bambusové košíčky nasadíme na sebe a posadíme je do vroucí vody. Pánev zakryjeme víkem a cukety v košíčkách vaříme v páře 10 - 12 minut, potom košíčky opatrně vyjmeme.

  • 4

    Cuketové hromádky ozdobíme kopečkem červeného kaviáru s drobně posekanou petrželkou a podáváme v košíčkách.

Komentáře k receptu