Závin s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 5 g Kmín římský
  • 3 g Skořice mletá
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sezam - semena
  • 3 g Zázvor mletý
  • 50 g Oříšky piniové
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 250 g Listové těsto
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 177.1 mg
  • Draslík 475.4 mg
  • Vláknina 7967.5 mg
  • Vitamín A 7967.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.

  • 2

    Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu