Marinovaný mořský jazyk na mrkvi
Suroviny
- 600 g Mořský jazyk
 - 400 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 238 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 667 mg
 - Vláknina 9639.8 mg
 - Vitamín A 9639.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.
 - 
                                2
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.
 - 
                                3
Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.