Filety z mořských ryb se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé z mořského jazyka
  • 15 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 244 mg
  • Draslík 804.7 mg
  • Vláknina 11249 mg
  • Vitamín A 11249 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořských ryb omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Zázvor oloupeme a nastrouháme. Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme.

  • 3

    Připravíme si marinádu: víno smícháme se solí, pepřem, olejem, zázvorem a cibulkou. Plátky ryb vložíme do marinády a dáme do chladničky na 15 minut.

  • 4

    Připravíme si ve třech miskách trojobal. Mouku, rozšlehaná osolená vajíčka s hořčicí a sezamová semínka. Plátky ryb postupně obalíme v mouce, osoleném vajíčku s hořčicí a nakonec v sezamu.

  • 5

    Ve woku si rozpálíme olej a plátky smažíme (2-3 minuty) z každé strany dozlatova.

  • 6

    Usmaženou rybu ozdobíme na talíři plátky citronu a snítky omyté petrželky.

  • 7

Komentáře k receptu