Lilky v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 648.9 mg
 - Vláknina 18060 mg
 - Vitamín A 18060 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, odřežeme stopku a rozkrájíme na větší kostky (3-4 cm), které osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je v sítě promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Ve woku si rozehřejeme 3 lžíce oleje, kterým potřeme stěny pánve a polovinu lilků restujeme do doby, až zhnědnou. Vyjmeme je, dáme na papírovou utěrku a to samé uděláme s druhou polovinou lilků. Pak na lžíci oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Potom přidáme lilky, které promícháme s karamelem, přidáme sójovou omáčku, jablečný ocet a Sherry brandy. Vše znovu důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do doby, až lilky nasáknou všechnu tekutinu.