Obyčejná vařená rýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 1 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže. 
- 
                                2Rýži osolíme, dáme hrnec na sporák, přidáme olej a promícháme, aby se nelepila ke dnu. Hrnec zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut. 
- 
                                3Poté odstavíme a 10 minut necháme stát, sundáme pokličku. Před podáváním rýži promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        