Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Datle
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 5 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Galgan
  • 1 ks Čajot
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 hrst Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 šálek Vývar drůbeží
  • 0.25 šálek Kukuřice cukrová nakládaná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Arašídy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 596.3 mg
  • Vláknina 2705.8 mg
  • Vitamín A 2705.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme.

  • 2

    Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou.

  • 3

    Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu