Indonéské kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 855 mg
 - Vláknina 54518 mg
 - Vitamín A 54518 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne.
 - 
                                2
Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky.