Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami
Suroviny
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Zázvor celý
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Ředkev bílá
 - 1 ks Zelí čínské
 - 10 ks Hřebenatka
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 760 mg
 - Vláknina 4839.2 mg
 - Vitamín A 4839.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřebenatky opláchneme a zevnitř vyjmeme jikry. Ty nakrájíme a každou hřebenatku rozpůlíme. Jikry a maso odložíme odděleně. Na marinádu smícháme kukuřičný škrob, rozšlehaný bílek a bílý pepř. Směsí přelijeme škeble a necháme cca 10 min. marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Smícháme kukuřičný škrob s vodou, ústřicovou omáčkou, důkladně promícháme a odložíme stranou.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Osmahneme na něm krátce polovinu nadrobno nakrájeného česneku, poté přidáme polovinu nakrájeného zázvoru a podélně nasekané jarní ciblky. Vaříme cca 1/2 min. za stálého míchání, přidáme hřebenatky a restujeme další minutu. Zmírníme plamen, přilijeme lžíci rýžového vína, krátce povaříme a hřebenatky i s veškerou tekutinou odložíme do misky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme další 2 lžíce oleje, vhodíme zbytek nakrájeného česneku, zázvoru a cibulky a za stálého míchání restujeme cca 1 min. Přidáme jikry, přilijeme zbytek rýžového vína, důkladně promícháme a odstavíme. Ředkev pokrájíme na cca centimetrové kousky a osmahneme ji na lžíci rozpáleného oleje. Necháme 1/2 min. povařit, přidáme zelí nasekané podélně na tenké proužky a vaříme další 1/2 min. Na závěr vmícháme omáčku a vodu a krátce povaříme. Jako poslední přidáme hřebenatky i s tekutinou, důkladně zamícháme, prohřejeme a ihned podáváme.