Dušená makrela se zeleninou
Suroviny
- 800 g Makrela obecná
 - 120 g Hrách
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 4 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Feferony
 - 0.5 ks Dýně
 - 2 špetka Sůl
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 1860.4 mg
 - Vláknina 14551.8 mg
 - Vitamín A 14551.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.5 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sůl s novým kořením a hřebíčkem, směsí důkladně potřeme ryby a necháme cca 60 minut odležet. Poté zlehka orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.
 - 
                                2
Na oleji pak osmahneme cca 1 minutu kmín a hořčičné semínko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a nasekanou feferonku. Promícháme, vložíme maso, všechnu ostatní nakrájenou zeleninu a přidáme hrách. Ochutíme cukrem, solí a podlijeme horkou vodou. Udusíme doměkka a podáváme.