Kořeněný paprikový pilaf
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
 - 150 g Hrášek
 - 100 g Brambory
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 4 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 819.9 mg
 - Vláknina 19434.8 mg
 - Vitamín A 19434.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky.
 - 
                                2
Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.