Kořeněné brambory nakyselo
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 773.6 mg
 - Vláknina 11210.7 mg
 - Vitamín A 11210.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Rozpálíme máslo a osmahneme na něm chilli a kari koření. Přidáme brambory a ochutíme solí. Posypeme horkým kořením a pokapeme šťávou vymačkanou z citronu. Necháme vysmahnout a podáváme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.