Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim
Suroviny
- 2.3 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Mrkev kořen
 - 1 g Sezam - semena
 - 2 g Sezam - semena
 - 1 g Sůl
 - 0.1 g Pepř černý mletý
 - 1.4 g Česnek
 - 5.5 g Česnek
 - 2 g Cukr krupice
 - 12 g Cukr krupice
 - 100 g Hovězí kližka
 - 2.3 g Cibulka jarní
 - 2.3 g Cibulka jarní
 - 15 g Řeřicha
 - 40 g Hovězí kýta
 - 6.5 g Olej sezamový
 - 3.5 g Oříšky piniové
 - 5 g Shiitake houby
 - 60 g Kaštany jedlé
 - 300 g Rýžový papír
 - 16 g Cicimek
 - 25 g Ginkgo
 - 3 ml Omáčka sójová
 - 6 ml Omáčka sójová
 - 27 ml Omáčka sójová
 - 6.5 ml Olej sezamový
 - 6.5 ml Olej sezamový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 186.2 mg
 - Draslík 983.4 mg
 - Vláknina 10426.5 mg
 - Vitamín A 10426.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z rýžového těsta uděláme válečky, které nařežeme na 6 cm dlouhé kousky a na každém kousku uděláme 4 hlubší zářezy, a to tak, abychom válečky neprořízli. Naříznuté válečky ochutíme sójovou omáčkou. Maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a kýtu nameleme. Namleté maso ochutíme polovinou marinády. Kaštany oloupeme, ginkgo orestujeme a oloupeme a očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a odřežeme rohy, takže mám vzniknou kouličky, které by měly být velké asi jako oloupané kaštany. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je osušíme promnutím v utěrce. U hub odřežeme nožičky a hlavičky nakrájíme na silnější nudličky. Pinie oloupeme usušíme promnutím v utěrce. Cicimek očistíme promnutím v bavlněné utěrce, nakrájíme dužinu, kterou svineme. Cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na pánvi necháme stuhnout celé vejce, které nakrájíme na kosočtverce na konečnou oblohu. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto, které ochutíme solí a vmícháme nasekanou řeřichu. Z těsta usmažíme omeletu na konečnou oblohu.
 - 
                                3
Zářezy v rýžových válečcích naplníme umletým masem. Hovězí kližku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Vařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme jej na plátky 2 x 3 cm. Tyto kousky masa smícháme s druhou polovinou marinády. Vývar přecedíme přes utěrku, vývar osolíme a asi 2 minuty v něm povaříme kousky mrkve.
 - 
                                4
Po dvou minutách přidáme do hrnce kližku, kaštany, houby a rozmícháme v něm polovinu kořenící omáčky. Vývar vaříme 5 minut na prudkém ohni, potom přidáme svinutou dužinu cicimku, rýžové válečky a přimícháme druhou polovinu kořenící omáčky a vaříme 13 minut na mírnějším ohni. Na konec přidáme piniové oříšky a ginko. Pokrm podáváme teplý v miskách, ozdobený vaječnou omeletou.