Filety z čínského kostlína se sladkou chilli omáčkou
Suroviny
- 250 g Cukr moučkový
 - 130 ml Voda pitná
 - 130 ml Ocet kokosový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 3 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Kostlín
 - 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 473.3 mg
 - Vláknina 1330 mg
 - Vitamín A 1330 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme omáčku. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a najemno nakrájíme. V kastrolu smícháme cukr s octem a vodou a přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme chilli papričky, nasekaný koriandr, najemno pokrájený česnek a rybí omáčku. Zakryjeme a necháme odležet a vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím smícháme sečuánský pepř s kukuřičnou moukou a kořením pěti vůní. Ve směsi obalíme rybí filety. V hluboké pánvi rozpálíme olej na 180 °C. Vložíme maso a cca 2 minuty smažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, podáváme se salátem a chilli omáčkou. Tu servírujeme zvlášť v misce.