Grilovaná chobotnice s chutným přelivem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 600 g Chobotnice
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 dl Balsamico ocet
 - 1 dl Limetková šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 1277.8 mg
 - Vláknina 12444.8 mg
 - Vitamín A 12444.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.
 - 
                                3
Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky.
 - 
                                4
Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky.
 - 
                                5
Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme.
 - 
                                6
Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit.
 - 
                                7
Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou.