Chobotnice grilovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Citronová kůra
  • 80 g Česnek
  • 30 g Chilli paprička
  • 1500 g Chobotnice
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Petržel - nať
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Chilli paprička
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1359 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1092.8 mg
  • Vláknina 3003.3 mg
  • Vitamín A 3003.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě.

  • 2

    Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. Tělo a chapadla rozkrojíme na 6 dílů, stočíme do vrtule, napíchneme na jehly, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Na talířích doplníme posekanou petrželkou a čerstvou posekanou chilli papričkou.

Komentáře k receptu