Tuňák terijaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 66.5 mg
 - Draslík 484.1 mg
 - Vláknina 655.5 mg
 - Vitamín A 655.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.
 - 
                                4
Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.