Indické rybí placky
Suroviny
- 250 ml Strouhanka
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Pasta česneková
 - 1 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Chilli paprička
 - 1.2 l Voda pitná
 - 0.5 kg Brambory vařené
 - 0.5 kg Kapr obecný
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1050 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 217.5 mg
 - Draslík 1107.4 mg
 - Vláknina 9862.5 mg
 - Vitamín A 9862.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.
 - 
                                2
Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.