Naložené jehněčí po indicku
Suroviny
- 75 ml Ocet vinný
 - 50 ml Olej z hořčičných semínek
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 10 ks Kardamom
 - 10 ks Hřebíček
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Cibule
 - 3 kg Jehněčí maso
 - 0.25 kg Zázvor mletý
 - 3 polévková lžíce Kmín drcený
 - 3 polévková lžíce Fenykl sladký - hlíza
 - 3 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 922.4 mg
 - Vláknina 28225.3 mg
 - Vitamín A 28225.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2385.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne.
 - 
                                2
Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda.
 - 
                                3
Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut.
 - 
                                4
Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout.