Jogurtová rýže s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1585 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 510.3 mg
 - Vláknina 11095.5 mg
 - Vitamín A 11095.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži necháme 15 minut vařit ve vývaru na mírném ohni, přidáme červenou čočku, osolíme, opepříme, dochutíme mletým zázvorem a koriandrem a ještě 3 minuty povaříme.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme máslo, konzervované cibulky okapeme a 5 minut opékáme za občasného promíchání.
 - 
                                3
Rýžovou směs scedíme a přidáme do woku, ochutíme římským kmínem a hřebíčkem, zalijeme octem a ještě 5 minut necháme povařit.
 - 
                                4
Nakonec do odstaveného pokrmu lehce vmícháme jogurt a podáváme.