Kari z krabího masa
Suroviny
- 40 g Kari koření
 - 100 g Cibulka jarní
 - 40 g Cukr palmový
 - 800 g Krabí maso mražené
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Limetková kůra
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Ocet rýžový
 - 40 ml Omáčka rybí
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.01 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2302 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 429.7 mg
 - Vláknina 11170 mg
 - Vitamín A 11170 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a chilli papričku, nasekané najemno. Po 2 minutách přidáme krabí maso na kousky a zaprášíme kari. Přidáme jarní cibulku na kolečka a necháme 2 minuty podusit. Zalijeme rybí a sójovou omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem a necháme vše dusit. Z očištěné limetky nastrouháme do pokrmu kůru, přidáme palmový cukr a dusíme ještě 6 minut, až je jídlo hotové. Podáváme v miskách, posypané nasekaným koriandrem.