Tádžický citronový šerbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 110.8 mg
 - Vláknina 7050 mg
 - Vitamín A 7050 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu.
 - 
                                2
Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme.
 - 
                                3
Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou.